Katalog
Celotna ponudba
Ponudba za odrasle
Ponudba za mladino
Ponudba za pionirje
Ponudba za cicibane
 
Novitete
 
Najbolj brane
Poredni dekleti
Noro zaljubljena
Zmaga srca
Zmota
Ljubezen ni le beseda
Ljubezen z neznanko
Noč in megla
Grenko spoznanje
Ljubosumje ne umre
Miškin rdeči nosek
Ukradena redovalnica
Sobotna punca
Zdomci med brati
 
Brezplačne e-knjige
e-knjiga.si Novo okno
 
 

Ljubezenske zgodbe
Motiv


Naslovnica
Prelistaj knjigo Prelistaj knjigo


Bogdan Novak
Ljubezenske zgodbe


ISBN 978-961-6576-25-3
13×20 cm, 376 strani, trda vezava


Novele so bile objavljene pod raznimi psevdonimi v mladostniški reviji Antena (ČP Pavliha) v obdobju 1968–1974. Revija je imela za tisti čas izjemno naklado okoli 60.000 prodanih izvodov, včasih še več.
»Ljubezen na počitnicah« je bila objavljena pod psevdonimom Barbara Baša. Izhajala je v štirih nadaljevanjih v številkah Antene 15–18 (1968).
»Rosna mavrica mladosti« je bila objavljena pod psevdonimom Nada Strmec. Izhajala je v petih nadaljevanjih v številkah Antene 16–20 (1969).
»Vse sanje vodijo v predmestje« je bila objavljena brez navedbe avtorja, ker je bila napisana po pogovoru z neko bralko Antene. V tem času so namreč avtorju dajali na voljo zgodbe, ki so jih pošiljali bralci in bralke Antene, da jih je z nekaj strani razširil na več nadaljevanj, dopisal, združil več zgodb bralcev v eno in podobno. Zgodba je izhajala v dveh nadaljevanjih v številkah Antene 43–44 (1969).
»Vojo, ljubim te« je bila objavljena pod imenom Vojo Cjuha. To je pravo ime bralca, ki je poslal Anteni svojo zgodbo na nekaj straneh. Avtor je potem opravil z njim obširen pogovor in zgodbo razširil ter napisal na novo. Zgodba je izhajala v štirih nadaljevanjih v številkah Antene 7–10 (1970).
»Pod tujimi zvezdami« je bila objavljena pod psevdonimom Maja Prelesnik. Napisana je bila na podlagi več pisem bralk, ki so opisovale svoje zdomstvo. Izhajala je v šestih nadaljevanjih v številkah Antene 12–17 (1970).
»Nežni blišč razkošnega poletja« je bila objavljena pod psevdonimom Milan Gradnik. Zgodba je izhajala v šestih nadaljevanjih v številkah Antene 28–33 (1970).
»Svetloba med sovami« je bila objavljena brez podpisa. Izšla je v posebni izdaji Antene Ljubezenske zgodbe, ki jih piše življenje, št. 43 (1974).
»Ljubezenske igre« je bila objavljena s podpisom B. N. v posebni izdaji Antene Ljubezenske zgodbe, ki jih piše življenje, št. 22 (1974).
»Splavljena ljubezen« je bila objavljena z avtorjevim podpisom. Izšla je v Nedeljskem Dnevniku 2. 2. 1969 kot prispela na literarni natečaj Dnevnikova črtica. V Nedeljskem Dnevniku so ob Prešernovem dnevu 1970 razglasili rezultate natečaja. Žirija, ki so jo sestavljali Franček Bohanec, dr. Franc Zadravec in Ferdo Godina, je izbrala tri najboljše črtice: Antona Ingoliča »Kmečka zgodba«, Francija Forstneriča »Ribič« in Bogdana Novaka »Splavljena ljubezen«. Podelili so tudi tri enakovredne nagrade bralcev Nedeljskega. Avtorji so dobili za črtico po 1.000 din in uredništvo je nagrajencem podelilo nagrade na skromni slovesnosti z večerjo, o čemer je poročal Nedeljski Dnevnik na prvi strani 8. 2. 1970.

Cena: 31.99 Dodaj u košarico
Nazaj Na vrhNaročite po e-pošti
PLAČILO PO PREDRAČUNU.
Sumbol: Razprodano = ni na zalogi